Akasztói Fácántelep

Előnevelt fácán, vadászatra "kész" fácán, vadászati szolgáltatás

Kapcsolat

Telephely: 6221 Akasztó, Döbrögec tanya 1.

Tel: +36-30/9381-844
Tel: +36-30/2792-480
E-mail: info@akasztoifacan.hu

Facebook: facebook.com/akasztoifacan

Facebook elérhetőség

Magunkról

 

Üdvözöljük az akasztói fácánnevelő telep weboldalán!

 

  A telephely Bács-Kiskun megyében Akasztó külterületén – közvetlenül az 53-as főút mellett, Kiskőröstől 8km-re – található, ahol 2010 óta folyik mesterséges zárttéri fácán elő-, közép- és utónevelés.

  A tenyésztelep Kastély Attila tapasztalt vadász tulajdonában van, aki vadászmesterként, vadgazdálkodói gyakorlattal végzi a telep vezetését. A telepen folyó munka irányításába 2014 óta felesége Kastély Lívia agrármérnök is bekapcsolódott.

  A családi összefogás biztosítja a lelkiismeretes és állandó felügyeletet, s az egészségügyi előírásokat betartva, ökológiai szemlélet szerint történik a fácánok gondozása.

  Az előnevelés 650m² alapterületű átalakított lóistállóban folyik. A külső környezeti hatások kizárásával, optimális nevelési feltételeket biztosítva: az istálló műszaki állapota, a magas beltér, vezetékes ivóvíz, központi áramellátás, kiépített fűtési rendszer, külső és belső fedett kifutók mind a korszerű csibenevelést szolgálják, amely saját, szakszerű tenyésztési technológiával párosul.

  Az istállóhoz 1ha területen külső hálós volierek biztosítják a fácáncsibék utónevelését. A telep kapacitása jelenleg 25 ezer darab fácán.

  A gondos csibenevelés következményeként az előnevelés elhullási statisztikája 4-5%, amely igen jó nevelési eredménynek számít.

  Referenciaként a fácántelep 2010 óta folyamatosan értékesít előnevelt és kész vadászfácánt a csengődi Kossuth Vadásztársaságnak, de rendszeresen szállít a környékbeli vadásztársaságoknak is. Biztosítja visszajáró olasz és spanyol vendégvadászoknak a jó röpképességű és kondíciójú, ezáltal kiemelt vadászati élményt nyújtó fácánvadászathoz a „vadászatra kész” fácánt.

„A mező- és erdőgazdálkodási rendszerek, technológiák nem képesek alkalmazkodni vadállományunk létéhez és igényeihez, tehát a vadgazdálkodásnak kell megkeresni a vadtartás lehetőségeit!”

/Karakas, 2001/