Akasztói Fácántelep

Előnevelt fácán, vadászatra "kész" fácán

Kapcsolat

Telephely: 6221 Akasztó, Döbrögec tanya 1.

Tel: +36-30/9381-844
Tel: +36-30/2792-480
E-mail: info@akasztoifacan.hu

Facebook: facebook.com/akasztoifacan

Facebook elérhetőség

Magunkról

 

Üdvözöljük az akasztói fácánnevelő telep weboldalán!

 

  A telephely Bács-Kiskun megyében Akasztó külterületén – közvetlenül az 53-as főút mellett, Kiskőröstől 8km-re – található, ahol 2010 óta folyik mesterséges zárttéri fácán elő-, közép- és utónevelés.

  A tenyésztelep Kastély Attila tapasztalt vadász tulajdonában van. A telepen folyó munka irányításába 2014 óta felesége, Kastély Lívia agrármérnök is bekapcsolódott.

  A családi összefogás, az ökológiai szemlélet párosulva a több éves gazdálkodói tapasztalatokkal, s kiegészülve a lelkiismeretes és állandó felügyelettel, illetve az egészségügyi előírások betartásával együttesen szolgálják a fácánok megfelelő tenyésztését.

  Az előnevelés 650m² alapterületű átalakított lóistállóban folyik. Az esetlegesen kedvezőtlen külső környezeti hatások kizárásával, optimális nevelési feltételeket biztosít: az istálló műszaki állapota, a magas beltér, a vezetékes ivóvíz, a központi áramellátás, a kiépített fűtési rendszer és a külső és belső fedett kifutók. A telepen a fácánnevelés, - a csibenevelési és a további szakaszokban -, jól bevált, saját, szakszerű tenyésztési technológiával párosul.

  Az istállóhoz 2ha területen külső hálós volierek biztosítják a fácáncsibék utónevelését, gondozását. A telep kapacitásának lehetőségét növelve, de mindenkor a maximális minőséget szolgálva folyamatosan fejlesztjük külső és belső nevelőtereinket.

  A gondos csibenevelés következményeként az előnevelés elhullási statisztikája 4-5%, amely igen jó nevelési eredménynek mondható.

  Referenciaként a fácántelep 2010 óta folyamatosan értékesít jó röpképességú és kondíciójú előnevelt és "vadászatra kész" fácánt több magyarországi vadásztársaságnak és fácántelepnek.

„A mező- és erdőgazdálkodási rendszerek, technológiák nem képesek alkalmazkodni vadállományunk létéhez és igényeihez, tehát a vadgazdálkodásnak kell megkeresni a vadtartás lehetőségeit!”

/Karakas, 2001/